Уряд прозвітує в Раді про боротьбу з COVID-19, – Корнієнко

 

У вівторок, 17 листопада, Кабінет Міністрів України у повному складі звітуватиме перед народними депутатами про процес боротьби з COVID-19.  Зокрема, мова йтиме про виконання постанови №4228 для протидії коронавірусу, яку Верховна Рада ухвалила 20 жовтня.

Про це заявив голова партії “Слуга народу”, нардеп Олександр Корнієнко на погоджувальній раді в понеділок, 16 листопада, інформує “РБК-Україна”.

“Минув майже місяць від ухвалення парламентом постанови, яка передбачає створення Національного штабу протидії хворобі, гарячої телефонної лінії для громадян із симптомами COVID-19; підсилення захисту і збільшення зарплат медиків, вищу кількість тестувань та краще оснащення стаціонарів. Вже мали би бути якісь результати. Нам потрібно розуміти, як іде просування”, – пояснив Корнієнко.

Він підтримав винесення на порядок денний постанови №4381 про перегляд карантину “вихідного дня”.

За  словами Корнієнка, “Слуга народу” також підтримує винесення до зали засідань постанови №4320 про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідеміологічних заходів. Вона дасть можливість і людям, і бізнесу завчасно підготуватися до посилення карантину.

У “СН” сподіваються, що завтра на розгляд парламенту потраплять законопроєкти №4119 та №4120 про зарахування боргів “Нафтогазу” до спецфонду боротьби з COVID-19 та на зарплати шахтарям.

“Ці законопроєкти стосуються боротьби з COVID-19 не напряму, але є не менш важливими. Ми просимо додати їх у завтрашній порядок денний та спробувати щодо них ухвалити позитивне рішення. Впевнений, воно таким і буде”, – сказав очільник партії.

Серед інших важливих ініціатив, які планує розглянути парламент, Корнієнко назвав законопроєкт №4313 – про відтермінування запровадження обов’язкових касових апаратів (РРО) для ФОПів. Голова політсили вважає, що документ можуть ухвалити за основу вже 17 листопада.

Терміновим є і законопроєкт №3651-д про утворення та реорганізацію районних державних адміністрацій і передачу майна у зв’язку з утворенням та ліквідацією районів.

“Вже незабаром починаються сесії районних рад, їм треба з кимось починати працювати. Потрібно це вирішити, це дуже термінова історія”, – наголосив Корнієнко.

Планується, що на цьому пленарному тижні парламент збереться лише раз. Із середи по п’ятницю депутати працюватимуть у комітетах.

Нагадаємо, 5 листопада Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт державного бюджету на 2021 рік. 

Читайте також:
“Баба рабочая вообще!” Лідери “Слуги народу” Корнієнко й Арахамія вляпалися в скандал, не помітивши ввімкнені мікрофони. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна