“Баба рабочая вообще!” Лідери “Слуги народу” Корнієнко й Арахамія вляпалися в скандал, не помітивши ввімкнені мікрофони. ВІДЕО

доповнено

Лідер партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко та голова фракції монобільшості у ВР Давид Арахамія під час візиту до Миколаєва втрапили в сексистський скандал. Очікуючи початку засідання з приводу формування регіонального виборчого штабу, нардепи не звернули уваги на ввімкнені мікрофони за їхнім столом та в сороміцькому стилі обговорювали депутатку від Миколаївщини Ірину Аллахвердієву. Ішлося також про ймовірне фривольне ставлення президента Зеленського до цієї регіональної діячки, яка має забезпечити “СН” результат у регіоні на місцевих виборах.

“Із такими “друзями” Зеленському справді і ворогів не треба. А те, як вони обговорюють нардепа з “СН” Ірину Аллахвердієву з Миколаєва – взагалі днище. Це якісь радянські баби під під’їздом, а не глава фракції і глава партії. Загалом, чергове дно пробите”, – написав про інцидент Борислав Береза, народний депутат VIII скликання.

Він поширив відео із записом розмови Корнієнка й Арахамії та її розшифровку (рос. мовою).

О.К.: – Аллахвердиева вообще красотка.

Д.А.: – Да.

О.К.: – Такая поддутая, конечно, чуть-чуть. Чуть-чуть тюнинг, тон ту мач… Слушай, а баба рабочая вообще. (…) Как корабельная сосна… Она тут отху*рит бл*ть тебе 300 встреч за 4 месяца. Выиграем тут подчистую.

Д.А.: – Да?

О.К.: – Конечно. Она такая, энергетик.

Д.А.: – Энергии много.

О.К.: – Президенту ты заведёшь, ты увидишь он там тебе бл*дь охуе*т, подпрыгнет, выкурит все айкосы скажет: “Баба – да! Баба – да!”

Ірина Аллахвердієва

Після розголосу в соцмережах Олександр Корнієнко вже встиг заявити, що його слова були “вирвані з контексту”, хоч і “фривольні”.

“Розумію, що багатьох обурила розповсюджена телеграм-каналами наша розмова з Давидом Арахамією у Миколаєві. Тому змушений пояснити, а потім вибачитися.
По-перше, запис був змонтований, відповідно фрази вирвані з контексту.
По-друге, до монтажу потрапило прізвище шанованої депутатки, нашої колеги, яка жодного відношення до обговорюваних питань не мала.
По-третє, я розумію, що певні фривольні слова могли образити людей – зокрема, жінок. За що від свого імені і від імені Давида приношу щирі вибачення”, написав Корнієнко у фейсбуці.

“Ми обговорювали товаришів і соратників по політиці як товаришів і соратників по політиці. Відносини між нами всіма, незалежно від статусів депутатів, гендеру і статі – приблизно однакові. Трошки близькі, трошки іронічні, але, в будь-якому випадку, це відносини людей, які об’єднані однією метою і складають команду. Так, у нас є специфіка мови, якою ми спілкуємося між собою. І це наша внутрішньопартійна справа”, – заявив голова партії влади.

Він закликав “судити по справах, а не по словах”. “Бо лише так можна згадати, що я був і залишаюсь прибічником справжнього рівноправ’я між жінками і чоловіками – зокрема, у політиці. Про це свідчать мої законодавчі ініціативи”, – зазначив Корнієнко.

Сама Ірина Аллахвердієва назвала відео з ретрансляцією розмови Корнієнка й Арахамії “фейком” і “монтажем”, але пообіцяла перед місцевими виборами “зробити ті триста зустрічей”.

“Деякі ЗМІ сьогодні розповсюдили фейк, де згадується моє ім’я. Не хочу коментувати цей низькопробний бруд, але мушу розставити всі крапки над «і». Опубліковане «сенсаційне відео» – монтаж. Мені вже подзвонили Давід Арахамія і Саша Корнієнко і присягнулися, що не говорили нічого з опублікованого. Очевидно, мова йшла про потенційних кандидатів в мери та до списків партії на місцевих виборах. Але в передвиборній боротьбі дехто не гребує навіть такими ницими прийомами для зведення політичних рахунків. Втім, такими штучними «скандалами» нас не вдасться роз’єднати. І що б не креативили опоненти — залишиться на їхній совісті. А ми разом зробимо «триста зустрічей за чотири місяці і виграємо вибори»!” – заявила депутатка.

ДОПОВНЕНО. Наступного дня, 24 червня, Олександр Корнієнко у відеозверненні в соцмережі визнав, що перша частина його реплік стосувалася Аллахвердієвої, а в другій – він “обговорював місцевого політика і можливого кандидата в мери від партії “Слуга народу” пані Тетяну Домбровську“.
Корнієнко приніс вибачення обом жінкам.

Читайте також:
Рейтинг довіри до Зеленського знижується, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна