Рейтинг довіри до Зеленського знижується, – соціологія

 

Президентові Володимиру Зеленському довіряють 41% українців, водночас 50% – не довіряють.

Як повідомляє “Укрінформ” у вівторок, 23 червня, такі дані соціологічного дослідження оприлюднила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольга Балакірєва під час пресконференції.

“На сьогодні Зеленському повністю довіряють 13%, скоріше довіряють – 28%, скоріше не довіряють 25% і цілком не довіряють 25%. Отже, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському”, – зазначила вона.

За словами Балакірєвої, протягом тривалого часу після обрання Зеленського президентом України тримався позитивний баланс довіри до нього.

“Ситуація почала змінюватися у січні, й ви бачите вже на тлі коронавірусу наші останні виміри, які були в травні й червні, показали зміну цього балансу, і зараз він негативний”, – розповіла вона.

Негативний баланс довіри має й уряд (-54%), Верховна Рада (-55%), Національний банк України (-45%).

Крім того, експерт розповіла, що негативний баланс довіри є до СБУ, Національної поліції, прокуратури, ДБР, НАБУ.

Водночас Балакірєва наголосила, що Збройні сили України традиційно залишаються з позитивним балансом довіри. За даними дослідження, ЗСУ довіряють понад 60% респондентів, тоді як не довіряють близько 30%.

Опитування проводилося 10-19 червня методом “обличчя до обличчя” за місцем проживання респондентів. Участь в соцдослідженні взяли понад 3000 осіб у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Статистична похибка становить 1,1-1,9%.

Читайте також:
Соціологія: “Слуга народу” порівняно з виборами втратила 15%, Зеленський – додав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна