Після підрахунку 95% бюлетенів на виборах президента Молдови перемагає Майя Санду

 

На виборах президента Молдови завершився підрахунок голосів на більшості дільниць.

Після обробки понад 95% бюлетенів прозахідна експрем’єрка Майя Санду впевнено випереджає чинного президента-соціаліста Ігоря Додона, повідомляє “Європейська правда“.

Як свідчать дані центрвиборчкому Молдови, Санду підтримали понад 52,4%, а Додона – менше 47,6% виборців, голоси яких підраховані.

Причому йдеться передусім про підрахунок бюлетенів з дільниць, розташованих у межах країни, включно з дільницями для мешканців Придністров’я.

Голоси з дільниць, розташованих за кордоном, іще не підраховано, оскільки там голосування завершилося пізніше. Але, як відомо, громадяни Молдови, які мешкають у західних державах, голосують переважно за Санду. З огляду на те, що в закордонному виборчому окрузі в другому турі президентських виборів 15 листопада було зареєстровано рекордну явку, можна очікувати, що підсумковий результат опозиціонерки виявиться ще вищим.

Згідно з оприлюдненими після закриття дільниць даними екзитполів, Майя Санду перемагає з різницею близько 10%.

Попри це, Ігор Додон заявив, що, за даними його штабу, він лідирує на виборах, “без урахування голосів Придністров’я та діаспори”. При цьому Додон дав зрозуміти, що не вважає результати голосування за кордоном чесними і розглядає можливість їх оскарження.

Напередодні голосування чинний президент закликав своїх прибічників “вийти на вулиці й захищати свою перемогу, якщо знадобиться”.

Нагадаємо, що в першому турі президентських виборів, який відбувся 1 листопада, Санду також випередила антизахідного соціаліста Додона, набравши 36,16% голосів (у чинного президента – 32,61%).
Ці двоє політиків уже змагалися між собою в другому турі виборів 2016 року. Тоді перемогу здобув соціаліст Додон, за якого проголосували 52,1% проти 48,9% голосів за Санду.

Читайте також:
Вибори президента Молдови: на адмінмежі з Придністров’ям – сутички через підвезення громадян для підтримки Додона

Вибори в Молдові: Санду відмовилась від дебатів із Додоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна