Вибори в Молдові: Санду відмовилась від дебатів із Додоном

 

Прозахідна опозиціонерка Майя Санду відмовилась від дебатів із чинним президентом Молдови, соціалістом Ігорем Додоном перед другим туром президентських виборів.

Про це в понеділок, 9 листопада, інформує видання Cotidianul.

Санду заявила, що їй “більше нема що обговорювати” з Додоном, а дебатувати він має “тільки з прокурорами”.

Майя Санду стверджує, що”громадяни хочуть конкретних відповідей, реальних рішень, а не того безладу, який ллється по телебаченню, в газетах і на пресконференціях”.

“Ми наполягали на проведенні дебатів за темами, що мають національний інтерес. Економічні проблеми, подолання кризи охорони здоров’я, боротьба з бідністю. Але щоразу, коли його викликають для обговорення серйозних питань, Ігор Додон не робить нічого, крім як кидає ще три брехні в одному реченні. Нам нема чого обговорювати з таким громадянином. Єдині дебати, які він може вести , – це з прокурорами”, – заявила Санду.

Вона також додала, що після виборів вимагатиме, щоб Додона притягнули до відповідальності за “всі вчинені ним зловживання”.”

Після того, як Ігор Додон не з’явився в першому турі на передвиборчі дебати, він запросив Майю Санду на провести їх перед другим туром.

Як відомо, 1 листопада в Молдові пройшли вибори президента. Явка склала 42,76%. У країні проголосували понад 1,2 млн осіб. За кордоном на виборчі дільниці прийшли ще 148 тисяч громадян.
До другого туру, запланованого на 15 листопада, пройшли два кандидати – колишня прем’єр-міністерка Молдови Майя Санду та чинний глава держави Ігор Додон.

Читайте також:
“Готовий ризикнути здоров’ям”: Додон хоче випробувати на собі російську вакцину проти COVID-19

Додон домовився з Путіним поновити перемовини про €200 млн кредиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна