“Готовий ризикнути здоров’ям”: Додон хоче випробувати на собі російську вакцину проти COVID-19

 

Президент Молдови Ігор Додон, який зараз перебуває з візитом в Російській Федерації, заявив, що готовий стати “першим з молдовських громадян”, що протестує на собі російську вакцину проти COVID-19.

Про це в п’ятницю, 21 серпня, інформує NewsMaker.

Додон розповів, що випробування російської вакцини на іноземних громадянах стануть можливі в найближчі кілька тижнів.

“Я готовий запропонувати себе першим з молдовських громадян, щоби протестувати цю вакцину. Як тільки-но її можна буде використовувати на іноземних громадян, я приїду сюди або ми знайдемо іншу можливість протестувати цю вакцину на мені особисто”, – заявив Додон.

Він сказав, що так має намір розвіяти “скептицизм деяких молдовських громадян, в тому числі і в офіційних колах”.

“Я навіть готовий ризикнути здоров’ям, якщо це буде необхідно, щоби ця вакцина якомога швидше потрапила в Молдову”, – сказав він.

Нагадаємо, 11 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін також заявив, в РФ зареєстрували першу вакцину від коронавірусу. За його словами, одна з його доньок вже зробила щеплення цією вакциною.

Наступного дня Вашингтон розкритикував заяву Росії про створення вакцини від коронавірусу. Представниця Білого дому заявила, що США дотримуються “набагато суворіших” стандартів у розробці вакцин, ніж Росія.

Натомість Бразилія та Мексика зацікавилися російською вакциною від коронавірусу.

Читайте також:
Додон домовився з Путіним поновити перемовини про €200 млн кредиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна