ОБСЄ виявила на Донбасі новий тип сучасного озброєння РФ

 

На полігоні поблизу тимчасово окупованого села Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська) виявили російську установку дистанційного розмінування УР-07 “Пересортировка”, яка розміщувалась разом з іншими типами озброєння та техніки.

Про це йдеться в новому звіті СММ ОБСЄ № 269/2020, опублікованому 11 листопада.

За спостереженнями міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, вказане місце розташування техніки, ймовірно знаходиться за координатами: 48°26’37.0″N 38°58’38.8″E.

Волонтери підкреслюють, що УР-07М “Пересортировка” – це відносно новий тип російської техніки, яка могла потрапити на Донбас виключно з Російської Федерації.

“Це один з перших випадків її фіксації на окупованій частині Донбасу”, – стверджують в InformNapalm.

Так, 22 вересня 2017 року міні-безпілотник СММ ОБСЄ неподалік від села Мирне (28 км на південний захід від Луганська) також помітив одну УР-77, а також дві установки УР-07 більш ранньої модифікації.

Установка УР-07М “Пересортировка” почала надходити на озброєння МО РФ з 2014 року. У перспективі такі машини повинні були замінити більш застарілі УР-77 “Метеорит”.

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm також неодноразово фіксували розміщення УР-77 “Метеорит” на Донбасі, в тому числі серед житлових будівель, що було потенційно небезпечно, враховуючи, що тільки один боєкомплект для УР-77 (два заряди УЗП-77) – це 1450 кг вибухової пластичної речовини.

У звіті СММ ОБСЄ № 269/2020 від 11 листопада 2020 року також вказано, що БПЛА малого радіусу дії зафіксував велику кількість озброєння та техніки на полігоні поблизу села Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська), крім того там була помічена радіолокаційна станція виявлення цілей 1РЛ134 П-19 “Дунай”. Це радянський зразок техніки, який призначений для своєчасного виявлення і супроводу повітряних об’єктів.
За спостереженнями міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, вказаний у цьому звіті полігон, знаходиться за координатами: 48°24’26.3″N 38°52’45.3″E.
Там вже досить тривалий час розміщуються десятки зразків техніки російських окупаційних сил на Донбасі.

Довідково:
Установка розмінування УР-07М “Пересортировка” створена на базі шасі бойової машини піхоти БМП-3. Пускова установка машини комплектується подовженими зарядами розмінування УЗП-06 і УЗП-06Д. Вони здатні робити проходи в мінних полях шириною в кілька десятків метрів.
Дальність подачі зарядів становить для УЗП-06 – 340 метрів, а для УЗП-06Д – 1 км. Нові заряди здатні знищувати будь-які існуючі типи мін. Заряд установки розмінування являє собою ракету з прикріпленим до неї довгим тросом.
На тросі розміщені заряди вибухівки. При падінні троса на землю після пуску ракети вибухівка, прикріплена до нього, детонує і ініціює підрив. Для маскування машини на полі бою на корпусі встановлена система постановки димових завіс 902У “Туча” складається з 6 гранатометів калібру 81-мм для стрільби димовими гранатами.

Читайте також:
Росія привезла на Донбас боєприпаси до 152-мм артсистем та переозброює підрозділи новими танками, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна