Голова Нацбанку Шевченко розповів про умови надання траншу від МВФ

 

Голова Національного банку Кирило Шевченко, який перебуває з візитом у Вашингтоні, заявив, що дати перебування місії МВФ в Україні будуть відомі після вирішення низки питань, які турбують Міжнародний валютний фонд.

Про це Шевченко заявив в інтерв’ю “Голос Америки” в середу, 11 листопада.

Голова НБУ сподівається, що місія відвідає Україну вже до кінця цього року.

Шевченко наголосив, що сьогодні з МВФ обговорюють три блоки питань. Перший стосується рішення Конституційного Суду та антикорупційної діяльності в Україні. Другий – проєкту бюджету України на 2021 рік. І третій – роботи самого Національного банку.

“Для того, щоби з’явились дати, треба досягнути прогресу в усіх блоках питань. Якщо шляхи розв’язання питань будуть напрацьовані, й ми з обох сторін почнемо по них рухатись, то я в цьому питанні є оптимістом – в України є всі шанси отримати місію МВФ до кінця цього року”, – заявив він.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд назвав запровадження в Україні системи підзвітності державних чиновників через е-декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії та закликає посилити ефективність всіх антикорупційних органів у державі.

Читайте також:
МВФ оцінив світові збитки від коронакризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна