МВФ оцінив світові збитки від коронакризи

 

Через кризу, викликану пандемією COVID-19, світ може не дорахуватися близько 28 трильйонів доларів у вигляді втраченого валового внутрішнього продукту.

Збитки можуть бути завдані протягом декількох років, заявила у середу, 14 жовтня, директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва на відкритті осінніх зустрічей зі Всесвітнім банком, поінформувала пресслужба МВФ у твіттері.

 

“Протягом наступних п’яти років криза, за наявними оцінками, може обійтися у 28 трлн доларів втраченого ВВП“, – наголосила вона.

Як зазначила Георгієва, через кризу МВФ розглядає варіанти подальшого налаштування інструментів кредитування для підтримки країн, які цього портебують.

“У нас як і раніше є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в 1 трильйон доларів, щоби підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми призупинили виплату боргу для найбідніших країн-членів і мобілізували 21 мільярд доларів для кредитування на безвідсотковій основі”, – додала директорка МВФ.

Нагадаємо, раніше МВФ назвав терміни відновлення економіки України після коронакризи.

Читайте також:
Пандемія зашкодить економіці менше, ніж очікувалося, – МВФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.