Пандемія зашкодить економіці менше, ніж очікувалося, – МВФ

 

Міжнародний валютний фонд очікує, що вплив пандемії на глобальне економічне зростання буде менш негативним, ніж прогнозувалося в червні, і досягне рівня мінус 4,4% у 2020 році.

Про це заявила на брифінгу в вівторок, 13 жовтня, головний економіст МВФ, директор Департаменту досліджень Фонду Гіта Гопінат, передає “Укрінформ“.

“У нашому останньому огляді “Перспективи розвитку світової економіки” ми продовжуємо очікувати глибокої рецесії в 2020 році. За прогнозами, глобальне зростання становитиме мінус 4,4%, що є дещо кращим показником порівняно з нашим аналізом у червні”, – зауважила головний економіст МВФ.

Як зазначається в доповіді, різниця між нинішнім прогнозом і попереднім становить 0,8%.

Гопінат пояснила, що така позитивна динаміка зумовлена “менш лякаючими” результатами зростання за підсумками другого кварталу поточного року, а також ознаками більш потужного відновлення у третьому кварталі.

За її словами, очікується, що в 2021 році зростання буде дещо меншим, ніж прогнозувалося чотири місяці тому, і становитиме 5,2% (порівняно з прогнозованими раніше 5,4%).

Представниця МВФ також підкреслила, що вплив пандемії відчутно вдарив по зайнятості, яка залишається на рівні набагато нижчому, ніж минулого року. За її словами, очікується, що цього року загалом близько 90 мільйонів людей відчують суттєве погіршення свого економічного стану.

Читайте також:
Кабмін продовжує адаптивний карантин до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна