Україна думає над долученням до бойової групи Takuba в Африці, – міноборони Франції

 

Україна розглядає долучення до бойової групи Takuba в Африці

Про це під час виступу у французькому парламенті сказала міністерка оборони Франції Флоранс Парлі, передає в середу, 11 листопада, Український мілітарний портал.

Зазначається, що завданням цієї групи є навчання та підготовка місцевих збройних сил оперативним реагуванням на загрози тощо.

Україна розглядає долучення до бойової групи Takuba, що складається з сил спеціальних операцій європейських країн посилених додатковими засобами, підпорядкована французькій операції Barkhane (“Бархан”).

На місцевому рівні передбачено співпраця бойової групи з об’єднаними силами G5-Sahel в складі якої є підрозділи з Буркіна-Фасо, Мавританії, Малі, Нігеру та Чаду.

Місія спеціального призначення Takuba очолюється Францією, про її створення оголосили 27 березня 2020 року на зустрічі міністрів оборони Бельгії, Данії, Естонії, Нідерландів та Португалії.

Зараз йде обговорення про участь півтори сотні шведських спецпризначенців, які мають долучитися до групи на початку 2021 року.
Оперативна група була створена на прохання урядів Нігерії та Малі на тлі погіршення ситуації з безпекою в регіоні Сахель.

Першопочаткового оперативного потенціалу вона мала досягти влітку 2020 року, а повної оперативної готовності – на початку 2021 року.

Франція розпочала антитерористичну операцію у Малі в 2013 році, завдання місії – боротьба з ісламістськими угрупуваннями.
Окрім французьких військових, в операції під головуванням Франції беруть участь і бійці з інших країн, зокрема і Естонії, яка минулого року мала вдвічі збільшити свій контингент.

Читайте також:
Українські миротворці вперше вирушили в Малі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.