Трамп звільнив міністра оборони США Еспера

 

Президент США Дональд Трамп у понеділок, 9 листопада, заявив про звільнення з посади міністра оборони країни Марка Еспера.

Про це глава Білого дому повідомив у твіттері.

Тимчасово виконувати обов’язки глави Пентагону буде директор Національного контртерористичного центру США Крістофер Міллер.

“Я радий оголосити, що Крістофер Міллер, вельмишановний директор Національного контртерористичного центру (одноголосно схвалений Сенатом) буде тимчасово виконуючим обов’язки міністра оборони, і рішення набуває чинності негайно”, – написав Трамп.

“Кріс буде робити чудову роботу! Марк Еспер звільнений. Я хотів би подякувати йому за службу”, – додав Трамп.

За даними американських ЗМІ, Еспер вже давно був готовий до відставки або звільнення черезрізні бачення із Трампом у певних аспектах. Зокрема Еспер виступив проти заяв Трампа щодо використання військових для придушення протестів, що відбувалися у США влітку 2020 року. Також колишній очільник Пентагону не погоджувався із зневажливим ставленням Дональда Трампа до НАТО.

Нагадаємо, Марк Еспер був главою Пентагону з 23 липня 2019 року. Його наступник Крістофер Міллер з 10 серпня 2020 року обіймає посаду директора Національного контртерористичного центру США. У 1983-2014 роках він перебував на військовій службі, брав участь у бойових операціях в Афганістані та Іраку.

Читайте також:
Заступник голови Пентагону, який був проти затримки допомоги Україні, подав у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна