Заступник голови Пентагону, який був проти затримки допомоги Україні, подав у відставку

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп оголосив про відставку заступника міністра оборони США з політичних справ Джона Руда.

Про це Трамп написав у середу, 19 лютого, у твітері.

“Я хотів би подякувати Джону Руду за його службу нашій країні і побажати йому успіхів у подальших починаннях”, – написав Трамп.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1230157993284530178

При цьому президент США також твітнув повідомлення журналістки Bloomberg, яка повідомила про звільнення Руда ще до офіційного підтвердження.

Як пише “Європейська правда”, у статті видання стверджується, що Руд, який радив адміністрації Трампа не припиняти військову допомогу Україні, подав у відставку під тиском деяких соратників президента США.

За словами прессекретаря Пентагону Аліси Фарах, Руд залишить свою посаду наприкінці місяця.

Його замінить заступник держсекретаря Джеймс Андерсон.

Цей пост є одним з найбільш важливих в Пентагоні, заступник керує офісом, який транслює і реалізує політику, встановлену вищими цивільними керівниками Пентагону.

Руд займав посаду в Пентагоні з січня 2018 року. Він був офіційною особою, яка в травні підтвердила Конгресу, що Україна має право на отримання допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів. Пізніше ця допомога була тимчасово заблокована Білим домом, а рішення опинилося в центрі справи про імпічмент Трампа.

Раніше телеканалу CNN повідомляв, що Руд попередив міністра оборони Марка Еспера про те, що не слід припиняти військову допомогу Україні, по електронній пошті 25 липня, в той же день, коли Трамп звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням розслідувати дії проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера.

Читайте також:
Суд зобов’язав Пентагон і Білий дім передати ЗМІ документи про затримку військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна