Капсула Hyperloop вперше перевезла людей

 

Американська система Virgin Hyperloop у Лас-Вегасі успішно завершила випробування своєї надшвидкісної транспортної технології та перевезла перших людей.

Про це в понеділок, 9 листопада, повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що двомісна капсула Pegasus (XP-2) зі швидкістю 172 км на годину по вакуумному тунелю перевезла перших пасажирів, якими стали топменеджери компанії.

Раніше компанія провела понад 400 тестових поїздок свого транспорту без людей на борту.

Розробники нової транспортної технології на базі магнітної левітації прагнуть розвинути швидкість свого транспорту до 1223 км за годину і запевняють про нову еру подорожей із досягненням такої мети.

Наприклад, у Virgin Hyperloop стверджують, що подорож від Нью-Йорка до Вашингтона займе всього 30 хвилин, що вдвічі швидше, ніж переліт на комерційному літаку, і в чотири рази швидше, ніж поїздка на швидкісному потязі.

Компанія Virgin планує отримати сертифікати безпеки до 2025 року, а до 2030 року планує почати комерційні перевезення з пасажирськими кабінами на 28 осіб.

Як інформувала “Новинарня“, в 2018 році тодішній міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав меморандум з Hyperloop та сподівався на першу лінію в Україні за 5 років.

У 2019 році міністр інфраструктури Владислав Криклій відмовився від проєкту Hyperloop, яким опікувався його попередник Володимир Омелян.

Читайте також:
Hyperloop в Україні скасовується, – Мінінфраструктури: “Краще телепортація”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна