Hyperloop в Україні скасовується, – Мінінфраструктури: “Краще телепортація”

 

Новий міністр інфраструктури Владислав Криклій відмовився від проекту Hyperloop, яким опікувався його попередник Володимир Омелян.

Про це інформує дніпровське видання “Наше місто”.

“Ідея, м’яко кажучи, абсурдна. Якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то легше вже винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше, і простіше. І нові дистанції так можна опановувати”, – сказав Криклій.

“У нашому випадку, на жаль, Гіперлупу не буде”, – додав він.

За словами нинішнього глави міністерства, він Омеляна “поважає і не ображає”. Але ніхто з них при цьому “не згадує про Гіперлуп”.

Hyperloop – розроблена Ілоном Маском транспортна система зі сталевих труб, усередині яких пересувається поїзд – герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули перевищує 600 км/ч.

Міністерство інфраструктури України та компанія Hyperloop Transportation Technologies домовилися про співпрацю в галузі розвитку технологій високошвидкісного транспортування. Меморандум підписали в червні 2018 року.
Володимир Омелян заявляв, що Україна в 2019 році може почати будівництво тестового майданчика в Дніпрі за кошти приватних інвесторів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.