COVID-19: Україна готова розгорнути гуманітарні табори на межі з окупованими територіями

 

Україна готова розгорнути гуманітарні табори на адміністративному кордоні з окупованим РФ Кримом через погіршення ситуації з коронавірусом та дефіцитом ліків на півострові.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” сказав віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

“Безумовно, ми готові розгортати гуманітарні табори на лінії розмежування, біля наших КПВВ і обладнати, в тому числі, аптечними кіосками”, – заявив Резніков.

“Ми в спрощеному режимі приймаємо гуманітарні вантажі від гуманітарних організацій. А в Мінсоцполітики швидко дають відповідь відповідно. І ці вантажі потім можуть потрапити через КПВВ на окуповані території в інтересах людей”, – сказав віцепрем’єр.

У Криму за минулу добу зареєстрували 168 випадків коронавірусної інфекції. Про це 8 листопада повідомив маріонетковий глава Криму Сергій Аксьонов. Він не згадує померлих.
За даними окупаційної влади, за добу лабораторії обстежували 5396 осіб. За весь час одужали 6452 людини.

У Севастополі, за даними окупаційної адміністрації міста, за добу виявлено 82 нові випадки COVID-19, дві людини померли.

Дані російської влади Криму про захворюваність на коронавірус не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, зокрема інфікування в лавах російських військових і спецслужб.

Читайте також:
В Україні виявили ще майже 9,4 тис. нових випадків коронавірусної хвороби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна