Конфлікт на “Дніпро-арені”: хорватський тренер вимагав від українського футболіста говорити державною мовою, – ЗМІ

доповнено

Після матчу 9-го туру Української прем’єр-ліги стався конфлікт з приводу мови між головним тренером “Дніпра-1” хорватом Ігорем Йовічевичем та українським нападником “Колоса” Євгеном Селезньовим.

Про інцидент у п’ятницю, 6 листопада, повідомляє “Трибуна”.

В ході перепалки у підтрибунному приміщенні “Дніпро-арени” Йовічевич просив Селезньова відповідати йому українською мовою. У відповідь футболіст заявив, що Йовічевич – хорват і не має права розповідати, як йому говорити в його країні.

“Подальший конфлікт вдалося загасити за допомогою працівників “Дніпро-арени”, – зазначає видання.

Як відомо, 35-річний Євген Селезньов – уродженець Макіївки, він найбільше відомий виступами за “Дніпро” та донецький “Шахтар”. У “Колос” (Ковалівка) форвард переїхав із чемпіонату Туреччини.

За даними “Трибуни”, в ході матчу в Дніпрі Селезньов намагався влаштувати розборки з чоловіком із глядацьких місць, який йому “тикав факи”.
У цьому матчі Євген реалізував пенальті та відсвяткував гол, вказавши на банер збанкрутілого ФК “Дніпро” та за домовленістю з фанатом Юджином кинувши заряд “Край наш козацький”. “Колос” виграв 2:0.

ДОПОВНЕНО. Згодом журналіст Ігор Циганик у програмі “Циганик Live” розповів, що Селезньов вибачився перед Йовічевичем.

“…Слова Євгена Селезньова були спрямовані до головного тренера СК “Дніпро-1” Ігоря Йовічевіча. Суть в тому, що обидві команди поводилися агресивно на “Дніпро-арені”, яка для Селезньова майже рідна. Він був дуже мотивований, але занадто, бо реагував практично на всі вигуки і на все, що відбувалося… З’ясовування стосунків продовжилося у підтрибунному приміщенні, де Ігор Йовічевич запропонував Селезньову розмовляти українською мовою, хоча перед тим нападник “Колоса” чомусь звернувся до тренера СК “Дніпро-1″ англійською. Ось на основі цього і було продовження. Наступного дня, наскільки мені відомо, Селезньов написав смс Йовічевичу з вибаченнями”.

46-річний хорватський тренер, колишній футболіст Ігор Йовічевич очолив ФК “Дніпро-1” у вересні 2020 року. Свого часу він грав за львівські “Карпати”, а у 2014-2015 роках очолював клуб зі Львова, де добре вивчив українську мову.

Читайте також:
Становище української мови-2020:
громадяни підтримують мовний закон, але в медіа й інтернеті домінує мова агресора, а на ТБ – наступає

“Шахтарський” легіонер “Малаги” Селезньов висловився про війну на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна