В Одесі затримали банду викрадачів людей, яка “полювала” в соцмережах

 

Працівники Малиновського відділу поліції Одеси та УСБУ Одещини затримали п’ятьох членів організованої групи, які вчиняли розбійні напади й викрадали людей.

Про це в середу, 4 листопада, повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, зловмисники шукали жертв у соціальних мережах під приводом знайомства із жінками.

Спільники викрадали чоловіків під час особистих зустрічей та, погрожуючи насильством, заволодівали їхніми коштами. А потім, отримавши доступ до ключів від квартир потерпілих, забирали з помешкань цінності.

Зазначається, що разом із нападниками діяла 21-річна дівчина, яка отримувала від організатора завдання знайомитись у соціальних мережах з чоловіками, призначати зустрічі, з’ясовувати матеріальний стан і передавати цю інформацію спільникам.

Фото: od.gp.gov.ua

За клопотанням прокурорів підозрюваних помістили до СІЗО.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Малиновського відділу поліції за оперативного супроводу співробітників УСБУ в області.

“За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та чотирьом членам організованої групи у скоєнні розбійних нападів та у викраденні одеситів (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці СБУ викрила колл-центри, через які шахраї крали гроші з банківськх рахунків.

Читайте також:
“Лезо пронесли в ніздрі”: в Одесі в суді шість в’язнів порізали собі вени

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна