У Вінниці СБУ викрила колл-центри, через які шахраї крали гроші з банківськх рахунків

 

У Вінниці кіберфахівці Служби безпеки України блокували діяльність двох нелегальних колцентрів, за допомогою яких із рахунків банківських клієнтів щодня викрадали гроші у різній валюті до 20 тисяч у доларовому еквіваленті.

Про це у вівторок, 27 жовтня, інфомує пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організували протиправний бізнес двоє місцевих мешканців та два “представники” інших областей України. Зловмисники розмістили обладнання в офісних приміщеннях обласного центру.

Оператори телефонували клієнтам, представляючись працівниками банківських установ, і пропонували скористатися різними послугами страхування, зокрема депозитів. Під час бесіди вони “уточнювали” реквізити банківських карток, паролі.

Отримавши доступ до рахунків громадян, зловмисники знімали з них кошти. Серед “клієнтів” колцентрів були вкладники українських державних і комерційних банків, а також деяких установ із пострадянського простору.

За попередніми оцінками, нелегальний бізнес проіснував близько п’яти місяців, його обслуговуванням займалися понад сорок людей.

Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях, де було розташовано незаконні колцентри. Під час слідчих дій вилучили більш ніж 40 одиниць комп’ютерної техніки і телекомунікаційного обладнання, sim-карти операторів стільникового зв’язку, в тому числі закордонних, а також інше технічне обладнання та документацію, що підтверджують протиправну діяльність.

Сьогодні в межах розпочатого кримінального провадження триває комплекс оперативних та слідчих дій щодо формування доказової бази та притягнення організаторів, особи яких встановлено, до кримінальної відповідальності.

Читайте також:
Напередодні виборів СБУ викрила масштабне злочинне угруповання, в яке входили правоохоронці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна