“Лезо пронесли в ніздрі”: в Одесі в суді шість в’язнів порізали собі вени

 

У Малиновському райсуді Одеси на судовому засіданні шестеро ув’язнених порізали вени.

Про інцидент, що трапився в п’ятницю, 23 жовтня, повідомило місцеве видання 048.ua.

Зазначається, що розглядалося кримінальне провадження щодо бунту в колонії в травні 2019 року. Підсудним мали обрати запобіжний захід.

Місцеві журналісти повідомляли, що постраждалих семеро та що вони могли порізатися заточками. Водночас керівник пресслужби Південного ОТО Нацгвардії Михайло Кондира уточнив у коментарі “Українській правді“, що постраждали шестеро в’язнів. Одному військові завадили нашкодити собі.

Вв’язнів перевіряли, але одному із підсудних вдалося пронести на засідання суду половинку леза в ніздрі (згідно з карантинними нормами ув’язені були в масках).

Військові НГУ викликали швидку і надали потерпілим першу медичну допомогу.

Як інформує 048, у трьох підсудних закінчився термін попереднього покарання, яке вони відбували в 51-й колонії. Запобіжний захід підозрюваним продовжували вже кілька разів. Тепер адвокати просили змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суддя продовжив утримання обвинувачених за ґратами ще на два місяці.

За словами дружини одного з підсудних Сергія Лозюка, Алли, утримання в 51-й колонії було жахливим. Ув’язнених постійно били, давали неїстівну їжу, в якій були черви.

Це вже п’яте судове засідання у цій справі. Переносяться вони тому, що на суд не приходять свідки. Наступне засідання відбудеться 3 листопада.

Як відомо, в ДЗ “Південна виправна колонія № 51” 27 травня 2019 року незадоволені умовами утримання ув’язнені вчинили бунт та пожежу. В результаті цього тілесні ушкодження отримали співробітники колонії. У лютому 2020 року сімом підозрюваним оголосили підозри. За версією слідства, вони дезорганізували роботу і навмисне зіпсували майно установи шляхом підпалу службового автомобіля.

Читайте також:
Мін’юст розформує Одеську колонію, де стався бунт в’язнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна