Штаб Трампа подав позов до суду з вимогою зупинити підрахунок голосів у трьох штатах

 

 

Штаб чинного президента США Дональда Трампа подав позови до судів штатів Мічиган, Пенсильванія та Джордія з вимогою зупинити підрахунок голосів на президентських виборах.

Про це в четвер, 5 листопада, повідомляє Associated Press.

Менеджер штабу Білл Степієн повідомив, що команда Трампа “фіксує порушення в декількох округах Вісконсина та інших штатах і будуть вимагати перерахунку голосів”.

Видання вважає, що такі дії демонструють зародження правової стратегії, про яку президент сигналізував протягом декількох тижнів. Ймовірно, він буде атакувати цілісність процесу підрахунку в штатах, де перемагає його опонент.

Як інформувала “Новинарня“, кандидат у президенти США від демократів Джо Байден здобув більшість голосів у штаті Вісконсин та, ймовірно, зробив великий крок до загальної перемоги на президентських виборах.
Зараз в США триває підрахунок голосів на президентських виборах. Станом на 5 листопада, Джо Байдену  залишилося отримати ще шість голосів виборників для перемоги, зараз у нього 264 з 270 необхідних (у Трампа – 214).
Для цього Байдену потрібно лише втримати перевагу в Неваді, де підрахунок голосів був призупинений на добу.

Читайте також:
Байден отримав рекордну кількість голосів виборців в історії США як кандидат у президенти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна