Байден отримав рекордну кількість голосів виборців в історії США як кандидат у президенти

 

Демократ Джо Байден став кандидатом у президенти, який отримав найбільшу кількість голосів на виборах в США за всю історію.

На це звертає увагу в середу, 4 листопада, видання The Guardian. При цьому, підкреслюють журналісти, багато бюлетенів ще не підраховані.

Байдена підтримали 69 759 833 громадяни. Це число перевершує попередній рекорд Барака Обами в 2008 році, коли він отримав підтримку 69 498 516 виборців.

Загальна сума голосів, відданих за Байдена, вже більш ніж на 3,9 млн перевищує кількість голосів, які отримала Гілларі Клінтон в 2016 році, коли вона виграла всенародне голосування, але програла президентство Дональду Трампу.

У Трампа зараз – 67 160 663 голоси, також більше, ніж він отримав в 2016 році, і більше, ніж Обама в 2012 році. З цими голосами Трамп на третьому місці у списку за всю історію США.

Такі показники є результатом рекордної явки. Нагадаємо, понад 100 мільйонів американців проголосували на виборах достроково.

Незважаючи на успіх Байдена, результат виборів ще не визначений, оскільки триває підрахунок голосів у кількох ключових штатах. Обидві кампанії кандидатів заявляють, що вірять у перемогу.

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували по пошті та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними.
Аналітики визначають такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида.

Читайте також:
Трамп оголосив про перемогу на виборах. І натякнув на “шахрайство”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна