Трамп оголосив про перемогу на виборах. І натякнув на “шахрайство”

 

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп в середу, 4 листопада, оголосив про свою перемогу на виборах президента, хоча підрахунок голосів ще триває.

Про перемогу чинний голова Білого дому заявив під час брифінгу у Вашингтоні в ніч на 4 листопада, передає “Європейська правда”.

“Ми готувалися до великого святкування. Ми все виграли. Результати сьогодні ввечері були феноменальними… Чесно кажучи, ми таки виграли ці вибори”, – сказав Трамп.

Він заявив про перемогу у “хитких” штатах – Флориді, Джорджії, Північній Кароліні та Огайо. Водночас він натякнув на якісь фальсифікації результатів.

“Ми перемогли в Техасі з перевагою 700 тисяч голосів, і вони навіть не включають це в підсумки. Ми все вигравали. І раптом це було скасовано”, – сказав Трамп.

Проте незрозуміло, що він мав на увазі.

Дональд Трамп також заявив, що звернеться до Верховного суду США у зв’язку з ситуацією на виборах. Він стверджує, що над американським народом здійснюється “велике шахрайство”. Ці слова чинний президент США також не підкріпив фактами.

Трамп заявив про лідерство в Пенсильванії – як і його суперник Джо Байден раніше в ніч виборів. Однак ще занадто рано говорити про конкретного переможця в цьому штаті, де підраховано 74% голосів (і Трамп набирає  55%).

Віцепрезидент Майк Пенс пізніше висловився не так категорично. Він заявив, що “ми на шляху до перемоги, і ми знову зробимо Америку великою“.

Останні виборчі дільниці у США закрилися тільки вранці за київським часом, і остаточний підрахунок голосів ще триватиме протягом дня, а можливо, навіть довше. Багато важать результати голосування поштою в “хитких” штатах.

Читайте також:
Трамп неочікувано перемагає в більшості “хитких” штатів, – ЗМІ

Переважна більшість виборців у США зважали на проблеми економіки, а не коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна