Переважна більшість виборців у США зважали на проблеми економіки, а не коронавірус

 

Погляди виборців у США на головні виклики, що загрожують країні, кардинально відрізняються залежно від того, кого з кандидатів вони підтримують.

Це показують дані екзит-полів, які в день виборів, 3 листопада, проводили телеканал CNN та Edison Research на дільницях по всій країні.

“Приблизно третина виборців назвала проблеми економіки найважливішими, тоді як кожен п’ятий згадав расову нерівність, а кожен шостий назвав найважливішим аспектом реагування на пандемію коронавірусу”, – зазначає CNN.

При цьому прихильники Дональда Трампа в 7 з 10 випадків (за даними CNN) вважають, що відбудова економіки має бути пріоритетом для держави. І в 6 із 10 випадків (за даними Edison Research) прибічники Трампа назвали економіку ключовою в їхньому виборі.

Тоді як 8 із 10 виборців Байдена заявляють, що на першій позиції має стояти стримування коронавірусу.

За екзитполом, проведеним Edison Research, близько третини виборців у США заявили, що економіка стала для них найважливішим питанням при виборі кандидата на пост президента. І тільки приблизно 20% опитаних заявили, що ключовими у їх виборі стали коронавірус або расова нерівність. Ще менше людей брали до уваги проблему злочинності чи політику охорони здоров’я, повідомляє Washington Post з посиланням на Edison Research.

Попередні дані цього опитування показали, що виборці приблизно розділилися в думках, що важливіше: стримати коронавірус чи відновити економіку. Результати показують, що незначна більшість виборців вважає важливішим стримати коронавірус, навіть якщо це шкодить економіці. 4 з 10 заявили, що економіка важливіша, навіть якщо це означає, що це шкодить зусиллям щодо стримування вірусу.

Близько половини американців вважають, що економіка США перебуває в поганому стані, хоча більша частина виборців визнає, що сьогодні їм живеться краще, ніж чотири роки тому.

Опитування також виявило проблеми з довірою американців до виборчої системи. Так, лише половина опитаних впевнені, що голоси в їхніх штатах будуть підраховані точно.

Тим часом соціологічне дослідження підтвердило високий рівень участі нових виборців. Приблизно 12,5% заявили, що цього року вони вперше прийшли на дільниці. Це приблизно так само, як було 2008 року, коли перемогу здобув демократ Барак Обама.

Президентські вибори у США відбулися 3 листопада.
На цей день у країні виявлено 92,4 тис. випадків коронавірусної хвороби за добу – другий найвищий показник від початку пандемії. Померли за добу 1130 людей.
Загалом у Сполучених Штатах виявлено вже 9,383 млн хворих на коронавірус, із них 232,6 тис. – померли.

Читайте також:
Трамп неочікувано перемагає в більшості “хитких” штатів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна