Словаччина тестуватиме на антиген COVID-19 на кордоні з Україною

 

Словаччина насспуного запустить на кордоні з Україною пілотний проєкт із тестування на антиген COVID-19.

Про це в середу, 4 листопада, повідомляє “Європейська правда”.

З 2 листопада лише ті, хто мають негативний тест на коронавірус, можуть перетинати словацький кордон. Це правило поширюється і на іноземців – вони не можуть в’їхати на територію Словаччини без дійсного негативного тесту.

Після засідання Центрального кризового штабу прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович оголосив, що антиген-тести будуть використовуватися на державному кордоні.

Всі ті, хто перетинає кордон, повинні будуть або показати негативний ПЛР-тест, або пройти тест на антиген.

Держсекретар МЗС Словаччини Мартін Клус підтвердив, що тестування на антиген розпочнеться на українському кордоні з наступного понеділка. Тести робитиме приватна компанія.

Як відомо, тест на антиген коронавірусу проводиться за методикою ПЛР, коли у пацієнта за допомогою ватної палички береться з глотки проба слини. Єдина відмінність полягає в тому, що результат експрес-тесту відомий вже протягом 15 хвилин. Але він не завжди може бути точним.

Нагадаємо, нещодавно Словаччина провела дводенне безплатне загальнонаціональне тестування на коронавірус.

Читайте також:
COVID-19: Україна за добу вкотре оновила рекорди за трьома показниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна