Словаччина проводить дводенне безплатне загальнонаціональне тестування на коронавірус

 

Майже половину населення Словаччини перевірили на COVID-19 за один день у рамках загальнонаціонального безкоштовного тестування.

Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, передає The Guardian.

Загальнонаціональне тестування населення Словаччини розраховано провести за два дні. У перший день, 31 жовтня, на коронавірус перевірили 2,58 мільйона словаків, із яких 5 850 осіб, або 1% населення країни, дали позитивний результат і повинні бути поміщені на карантин.

Тестування є безкоштовним і добровільним, але уряд заявив, що накладе ізоляцію на тих, хто не бере участь у перевірці, в тому числі заборону ходити на роботу.

Країна Євросоюзу із населенням 5,5 мільйона осіб прагне протестувати якомога більше людей, крім дітей до 10 років. Словацький уряд сподівається, що це допоможе зупинити сплеск захворюваності на COVID-19 без жорсткої ізоляції.

Читайте також:
Хворими на коронавірус заповнено третину ліжкового фонду, і ця цифра стрімко зростає, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна