Хворими на коронавірус заповнено третину ліжкового фонду, і ця цифра стрімко зростає, – Степанов

 

Кількість госпіталізацій хворих із коронавірусом за тиждень збільшилася на 3,5 тисячі. Таке стрімке зростання може призвести до швидкого заповнення ліжкового фонду та до необхідності сортування пацієнтів, яких братимуть на лікування, а яких – ні.

Про це сказав на брифінгу 1 листопада міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ“.

“25 жовтня в наших лікарнях перебувало 23 266 пацієнтів, хворих або з підозрою на COVID-19. Сьогодні на ранок — 26 593 пацієнти. Тобто майже 3,5 тисячі плюс за тиждень”, – повідомив Степанов.

За його словами, ця цифра становить 30% від всього ліжкового фонду, який стрімко заповнюється.

Степанов закликав громадян жорстко дотримуватися правил та рекомендацій, щоб пригальмувати зростання кількості хворих на коронавірус та перевантаження медичної системи.

“З такою динамікою, коли у нас 26 593 особи (хворіють), ці 52 тисячі ліжок дуже стрімко заповняться. А потім нам доведеться застосовувати відповідний алгоритм щодо сортування і вибору пацієнтів: яких ми будемо брати на лікування, а яких – ні”, – попередив міністр.

Глава МОЗ додав, що аналогічна ситуація в інших країнах світу, адже кожна система охорони здоров’я має межу.

Степанов нагадав, що підписав розпорядження, яким 5 тисяч ліжок медзакладів Академії меднаук виділено на лікування “нековідних” хворих, адже інші захворювання так само потребують лікування.

Іншим розпорядженням, зазначив міністр, по всій країні повністю перепрофільовуються окремі лікарні. Так, у Києві чотири лікарні працюватимуть виключно з хворими на COVID-19.

Читайте також:
За суботу в Україні виявили ще майже 8 тисяч хворих на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна