Віденський терорист хотів воювати на боці ІДІЛ в Сирії та має за це судимість, – поліція

 

Збройний напад у центрі Відня здійснив 20-річний ісламіст Фейзулай Куйтім, який у 2019 році був засуджений за спробу виїзду в Сирію для участі у боях на боці терористичної організація “Ісламська держава”

Про це повідомило МВС Австрії у вівторок, 3 листопада, передає АРА.

“Вбивці, застреленому поліцією під час нападу у Відні, було 20 років, він мав північномакедонське коріння і у нього була судимість за терористичні зв’язки. За словами міністра внутрішніх справ Карла Негаммера, Фейзулай Куйтім був прихильником терористичного угрупування “Ісламська держава”, – йдеться у повідомленні МВС.

Зазначається, що Фейзулай Куйтім був засуджений до 22 місяців ув’язнення 25 квітня 2019 року за спробу поїхати до Сирії, щоб приєднатися до ІД.

Однак вже 5 грудня він був достроково звільнений.

Нагадаємо, напади з вогнепальною зброєю у Відні розпочалися у понеділок ввечері на вулиці Seitenstettengasse, неподалік від синагоги. Між нападником та поліцією спалахнула перестрілка, в результаті якої один поліцейський був серйозно поранений, вночі його прооперували. Після того напади відбулися у інших місцях в центрі Відня.
Всього повідомлялося про шість точок збройного нападу.

В результаті обстрілів на вулицях Відня було поранено 18 людей.
Поліція переконана, що нападник є прибічником терористичної організації “Ісламська держава”, але не може стверджувати, чи він діяв наодинці.
Наразі до розшуків залучено тисячу силовиків, свою допомогу запропонували і сусідні країни. Чеська поліція заявила, що проводить вибіркові перевірки на кордоні з Австрією.

Вранці 3 листопада поліція Відня повідомила, що в результаті нападу загинули четверо мирних жителів, п’ятий загиблий – сам злочинець.

Читайте також:
В зоні теракту у Відні було четверо українських студентів, ніхто не постраждав, – посол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна