Кількість жертв теракту у Відні зросла до п’яти осіб

 

Кількість жертв теракту у центрі Відня зросла до чотирьох осіб серед мирних громадян, а нападника було застрелено раніше.

Про це у вівторок, 3 листопада, повідомляє Reuters.

“Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер заявив у вівторок, що щонайменше один “ісламістський терорист” відповідальний за напади в центральній частині Відня, в результаті яких загинуло щонайменше п’ятеро людей, ще кілька людей отримали поранення”, – йдеться в повідомленні.

За словами міністра, поліція розгорнула масштабну операцію з пошуку інших нападників, залучивши до патрулювання на вулицях міста близько однієї тисячі поліцейських.

Нагадаємо, напади з вогнепальною зброєю у Відні розпочалися у понеділок ввечері на вулиці Seitenstettengasse, неподалік від синагоги. Між нападником та поліцією спалахнула перестрілка, в результаті якої один поліцейський був серйозно поранений, вночі його прооперували. Після того напади відбулися у інших місцях в центрі Відня.
Всього повідомлялося про шість точок збройного нападу.

В результаті обстрілів на вулицях Відня було поранено 18 людей.
Поліція переконана, що нападник є прибічником терористичної організації “Ісламська держава”, але не може стверджувати, чи він діяв наодинці.
Наразі до розшуків залучено тисячу силовиків, свою допомогу запропонували і сусідні країни. Чеська поліція заявила, що проводить вибіркові перевірки на кордоні з Австрією.

Вранці 3 листопада поліція Відня повідомила, що в результаті нападу загинули троє мирних жителів, четвертий загиблий – сам злочинець.

Читайте також:
В зоні теракту у Відні було четверо українських студентів, ніхто не постраждав, – посол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна