Теракт у Відні: загинули троє мирних жителів, поліція ліквідувала одного з нападників

 

У центрі Відня невідомі особи ввечері 2 листопада стріляли біля синагоги.

Глава поліції Австрії Герхард Пюрстль у вівторок вранці, 3 листопада, уточнив, що в результаті нападу загинули троє мирних жителів, четвертий загиблий – сам злочинець, передає Kurier.

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер заявив, що нападник, якого вдалося нейтралізувати, – прихильник терористичної організації ІДІЛ.

“У нас атака з боку як мінімум одного ісламістського терориста”, – передає слова міністра внутрішніх справ видання.

Він додав, що МВС не може виключити, що інших злочинців немає: пошуки злочинців триватимуть.

Щонайменше 15 осіб отримали поранення, у тому числі семеро знаходяться у тяжкому стані.

Поліція Відня увечері в понеділок, 2 листопада, застрелила одного чоловіка, який відкрив вогонь по людях у центрі австрійської столиці.

Квартиру нападника, симпатика терористичної організації “Ісламська держава”, озброєного штурмовою гвинтівкою та поясом смертника, обшукали. Поліції вже відоме ім’я нападника.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття постраждалим під час теракту у столиці Австрії.

“У цей час випробувань Україна разом із Австрією. Я висловлюю співчуття постраждалим під час жахливого теракту у Відні”, — написав президент.

У МВС Австрії також заявили, що з огляду на теракт у Відні з метою посилання безпеки посилюється контроль на кордонах з країнами-сусідами.

Нагадаємо, напади з вогнепальною зброєю розпочалися у понеділок ввечері на вулиці Seitenstettengasse, неподалік від синагоги. Між нападником та поліцією спалахнула перестрілка, в результаті якої один поліцейський був серйозно поранений, вночі його прооперували. Після того напади відбулися у інших місцях в центрі Відня.
Всього повідомлялося про шість точок збройного нападу, карту яких наводить видання Wienerzeitung.

В результаті обстрілів на вулицях Відня було поранено 18 людей, 2 з яких загинули відразу, про ще одного загиблого повідомили вночі.
Поліція переконана, що нападник є прибічником терористичної організації “Ісламська держава”, але не може стверджувати, чи він діяв наодинці.

Читайте також:
Напад у церкві Ніцци: троє померлих, Франція оголосила найвищий рівень терористичної загрози

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна