В Україні запускають національний тест на цифрову грамотність, – Мінцифра

 

Міністерство цифрової трансформації України запускає національний тест на цифрову грамотність громадян “Цифрограм”.

Тест допоможе визначити рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто удосконалити, інформує пресслужба Мінцифри в понеділок, 2 листопада.

Зазначається, що перевірка базових знань і навичок із цифрової грамотності здійснюватиметься у шести сферах: основи комп’ютерної грамотності, інформаційна та медіаграмотність, вміння працювати з даними; створення цифрового контенту, комунікація та взаємодія у цифровому суспільстві; безпека у цифровому суспільстві, вирішення технічних проблем, навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

“Цифрограм” пропонує дати відповідь на 90 запитань. Приблизна тривалість проходження тесту 30-40 хвилин.

Міністерство також зазначає, що завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами. Після здачі тесту кожен отримає електронний сертифікат, що засвідчує загальний рівень цифрової грамотності, загальну кількість набраних балів, а також кількість балів за кожною сферою компетенцій.

Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Платформа “Дія. Цифрова освіта” розроблена за підтримки швейцарсько-української програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Читайте також:
Громадяни України зможуть отримати офіційні e-mail разом із паспортами, – Мінцифри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна