Громадяни України зможуть отримати офіційні e-mail разом із паспортами, – Мінцифри

 

У Міністерстві цифрової трансформації України заявили, що громадяни зможуть отримати офіційні електронні адреси разом із паспортами.

Про це в понеділок, 27 липня, інформує пресслужба відомства.

“Відповідний законопроєкт №3860 зареєстровано у Верховній Раді. Очікується, що проєкт закону вдосконалить процес реєстрації юридичних осіб і створить сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні. Зміни у законодавстві спростять спілкування між громадянами, бізнесом і державою”, – йдеться в повідомленні.

Офіційну електронну адресу буде введено для юросіб, осіб-підприємців, адвокатів, арбітражних керуючих та інших категорій.

Офіційна електронна адреса складатиметься з ідентифікатора, позначки “@” і доменного імені (окрім доменних імен, що закінчуються на “.ru”). Ідентифікатором для юридичних осіб пропонується визначити код згідно з Єдиним державним реєстром, для фізичних осіб-підприємців – реєстраційний номер картки платників податків.

Таку пошту реєструватимуть у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань та в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Згідно із законопроєктом, компанії, установи, товариства і фізичні особи-підприємці під час реєстрації та реєстрації змін відомостей у Єдиному держреєстрі автоматично отримуватимуть офіційні електронні адреси.

Під час оформлення паспорта громадянина України вперше, його обміну або за власним бажанням громадянину буде присвоєно офіційну адресу.

У міністерстві наголошують, що листи і повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, можна вважати спрямованими та офіційно врученими і такими, що не потребують додаткового документального підтвердження їх направлення.

Для юридичних осіб, самозайнятих осіб та інших суб’єктів правовідносин пропонується запровадити процедуру реєстрації офіційної електронної пошти, яку використовуватимуть у діловому спілкуванні, під час листування з судами, державними органами тощо.

Читайте також:
Масовий витік персональних даних у Telegram: поліція відкрила справу, “Дія” відхрестилася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна