На Луганщині будують телевежу, що забезпечить українське мовлення на ОРДЛО

 

У Попаснянському районі Луганської області почалося будівництво ретрансляційної станції з вежею заввишки 150 метрів, яка забезпечить українське теле- та радіомовлення на тимчасово непідконтрольні урядові території.

Про це інформує пресслужба Луганської ОДА.

“Вже виконали земляні роботи, армування фундаменту телевежі та апаратного комплексу, інші підготовчі роботи. Наразі триває заливка фундаменту під опору вежі, на який піде 260 кубічних метрів бетону”, – йдеться в повідомленні.

За словами очільника Луганської області Сергія Гайдая, будівництво цієї РТПС (радіотелевізійної передавальної станції) дуже важливе, адже “інформаційну війну ми поки що програємо”.

“Насамперед, вона “закриє останню дірку” в ефірі Луганщини. По-друге, сигнал українських телерадіомовників стане доступним не лише жителям Попаснянського та Новоайдарського районів, а й мешканцям тимчасово непідконтрольних територій Луганщини та Донеччини. А це близько 200 тисяч людей, що проживають у 50-кілометровому районі від майбутньої станції”, – зазначив Гайдай.

Фото: пресслужба Луганської ОДА

Раніше проєкт “Будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі Луганської області” було визнано переможцем відкритого конкурсу серед проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Читайте також:
ЄС закликав Раду гарантувати фінансування Суспільного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна