ЄС закликав Раду гарантувати фінансування Суспільного

 

Представництво ЄС в Україні звернулось до Верховної Ради із закликом гарантувати Суспільному мовленню передбачене законом фінансування.

Відповідна заява опублікована у твіттері представництва у понеділок, 19 жовтня.

У заяві відзначається, що Суспільне мовлення демонструє позитивні досягнення в об’єктивному інформуванні українців і відіграє ключову роль у боротьбі проти дезінформації, що є важливим під час COVID-19.

“Євросоюз підтримує Суспільне і заохочує Верховну раду  гарантувати мовнику передбачене законом фінансування”, – йдеться в заяві.

Представництво ЄС в Україні та низка окремих країн закликали забезпечити фінансування суспільного мовника на тлі пандемії. Тоді з’явилася інформація про наміри уряду переглянути видатки державного бюджету, пише “Європейська правда”.

Кабмін представив у Раді проєкт держбюджету-2021, нардепи від різних фракцій та груп розкритикували документ, назвавши його, зокрема, “утопією” і “катастрофою” і заявили про необхідність доопрацювання.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що серед основних пріоритетів проєкту держбюджету-2021 – підвищення мінімальної зарплати, якісна освіта, доступна медицина, у тому числі 2,6 млрд грн на COVID-вакцинацію.

Читайте також:
Латвія заборонила канал Russia Today. І закликала решту ЄС зробити так само

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна