Завершилося засідання безпекової підгрупи ТКГ, яку скликали після обстрілу під Водяним: що обговорили

 

Протягом двох годин, з 17.00 до 19.00, тривало позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, ініційоване українською делегацією після загибелі та поранення українських військовослужбовців під Водяним на Донеччині.

Про це увечері в п’ятницю, 30 жовтня, повідомила українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

Зазначається, що українська сторона “зажадала від російської сторони та запросила допомоги у представників ОБСЄ” вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню та ескалації збройного конфлікту, яка має ознаки зазделегідь запланованої.

Серед результатів двогодинних перемовин українська делегація називає такі:

  1. Сторони обговорили інциденти, які мали місце та призвели до трагічних наслідків;
  2. Сторони домовилися дотримуватися режиму тиші;
  3. Сторони обговорили заходи щодо запобігання подальших випадків порушення вогню;
  4. Сторони домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке заплановане на 10 листопада цього року.

“Слід додатково зазначити, що українська делегація розуміє, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, який стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися. Тому в української делегації залишається питання: чи розуміють наші візаві весь ступень своєї відповідальності щодо можливої ескалації збройного конфлікту?”, – риторично запитує українська делегація.

Терористична організація “ДНР” через підконтрольні їй ресурси повідомила, що засідання безпекової підгрупи ТКГ у форматі відеоконференції “пройшло безрезультатно”.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 30 жовтня пресцентр штабу Об’єднаних сил повідомляв, що ситуація в районі проведення ООС загострилася: опівночі противник, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, двічі відкривав прицільний вогонь по позиціях ЗС України неподалік Водяного (Волноваський район Донецької області). Внаслідок ворожого вогню два українських військовослужбовці отримали поранення, несумісні з життям.
На вогневі провокації противника підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну відповідь, змусивши російсько-окупаційні війська повернутись до “режиму тиші”.
Про підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу під Водяним загинули морські піхотинці Володимир Бондарюк і Михайло Старостін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна