Внаслідок обстрілу під Водяним загинули морські піхотинці Володимир Бондарюк і Михайло Старостін

доповнено

Стали відомі імена військовослужбовців Збройних сил України, які загинули внаслідок ворожого обстрілу в ніч із 29-го на 30 жовтня на Донеччині.

Це сержанти 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Володимир Бондарюк і Михайло Старостін.

Особи полеглих назвала пресслужба підрозділу.

“29 жовтня, близько опівночі, поблизу селища Водяне внаслідок ворожого обстрілу загинули морські піхотинці сержант Бондарюк Володимир Володимирович та старший сержант Старостін Михайло Григорович.
Весь особовий склад окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського глибоко сумує і висловлює щирі співчуття рідним і близьким захисників України.
Вічна слава та пам’ять Героям! Вічно з нами, вічно в строю!” – ідеться в дописі на сторінці 36 обрмп.

Володимир Стростін народився 14 червня 1990 року в селі  Новорайськ Бериславського району Херсонської області. На військовій службі за контрактом у морській піхоті – з 2010 року.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 30 жовтня пресцентр штабу Об’єднаних сил повідомляв, що ситуація в районі проведення ООС загострилася: опівночі противник, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, двічі відкривав прицільний вогонь по позиціях ЗС України неподалік Водяного (Волноваський район Донецької області). Внаслідок ворожого вогню два українських військовослужбовці отримали поранення, несумісні з життям.
На вогневі провокації противника підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну відповідь, змусивши російсько-окупаційні війська повернутись до “режиму тиші”.
Про підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

За підрахунками “Новинарні“, Володимир Бондарюк і Михайло Старостін – друга й третя бойові втрати ЗСУ в жовтні.
11 жовтня від отриманих раніше (ще у квітні) поранень після 20 операцій помер військовослужбовець зі складу 128 огшбр солдат Олександр Фарина.

Читайте також зведення за попередню добу:
На фронті – чотири ворожих обстріли за добу, один боєць ЗСУ поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна