У Запоріжжі теж намагалися створити фейкову “міськраду”, спецслужба блокувала

 

Служба безпеки України відзвітувала, що викрила у Запоріжжі організоване угруповання на спробі створення фейкової “міської ради” для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Про це пресцентр відомства повідомив у п’ятницю, 30 жовтня.

“За попередньою версією слідства, учасники групи намагалися створити псевдоорган місцевого самоврядування на території обласного центру. Для легітимізації своїх задумів вони обрали так званих “голів” і “депутатів” самопроголошеного утворення”, – йдеться в повідомленні.

За вступ до лав фейкового органу фігуранти пропонували гроші і обіцяли оформити “відповідні посвідчення”.

“Під час обшуків у помешканнях організаторів та активних учасників групи співробітники СБУ виявили документи, печатки, штампи, комп’ютерну техніку та інші предмети із доказами протиправної діяльності”, – додали в СБУ.

У межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Як інформувала “Новинарня“, 30 жовтня СБУ звітувала, що зупинила протиправну діяльність групи, яка намагалася створити фейкову “міськраду” в Хмельницькому.
Також нещодавно на Чернігівщині СБУ затримала злочинну групу, що створила фейкову міськраду в Прилуках.

Читайте також:
Голові фейкової виборчої дільниці на Сумщині повідомили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.