На Чернігівщині СБУ затримала злочинну групу, що створила фейкову міськраду

 

У місті Прилуки Чернігівської області дев’ятеро місцевих мешканців утворили фейкову міську раду й обіцяли розпустити тамтешні органи самоврядування.

Про це в п’ятницю, 9 жовтня, повідомив пресцентр СБУ.

За попередніми даними слідства, дев’ятеро місцевих жителів намагалися створити у місті “альтернативний орган місцевого самоврядування”, підробивши документи, зокрема й статут міськради.

Організатори групи створили власну сторінку у фейсбуці, де розміщували інформацію із закликами громадян приєднуватися до псевдодержавного утворення.

Також агітатори планували “розформувати” місцеві органи державної влади та самоврядування на території міста і поширили інформацію про створення так званої “ліквідаційної комісії”.

Під час обшуків у помешканнях і підсобних приміщеннях зловмисників правоохоронці виявили оргтехніку, підроблені статутні документи, бланки, посвідчення, печатки, штампи та інші предмети, які підтверджують протиправну діяльність.

Слідчі СБУ відкрили провадження за статтею про спробу насильницької зміни чи повалення конституційного ладу.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в Києві затримали шахраїв, що продавали посади помічників нардепів “Слуги народу”.

Читайте також:
СБУ блокувала діяльність фінансованої з РФ “ботоферми”, яку використовували українські політики. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна