СБУ блокувала діяльність фінансованої з РФ “ботоферми”, яку використовували українські політики. ВІДЕО

 

У Києві співробітники Служби безпеки України блокували діяльність “ботоферми”, яку спонсорували з Російської Федерації.

Про це в четвер, 8 жовтня, інформує пресцентр СБУ.

Спеціалізовані апаратно-програмні комплекси зловмисники використовували для створення та просування фейкових акаунтів у соціальних мережах.

“Вони поширювали неправдиву інформацію для маніпулювання суспільною думкою напередодні місцевих виборів. Для організації протиправної діяльності організатори “ботоферми” використовували сім-картки українських операторів мобільного зв’язку”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, СБУ зафіксувала, що потужності цієї “ботоферми” використовували окремі політичні сили для чорного піару проти опонентів.

Під час обшуків правоохоронці виявили й вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання.

Також вилучено понад 6 тис. сім-карток, чорнові записи реєстрації користувачів соцмереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру на шкоду інформаційній безпеці України.

У рамках досудового слідства за ст. 258-3 Кримінального кодексу України перевіряють факти причетності до функціонування зазначених комплексів представників спецслужб РФ.

Нагадаємо, нещодавно на Дніпропетровщині Служба безпеки України викрила регіональний осередок всеукраїнської мережі “тролів”, що розповсюджували через соцмережі матеріали, які могли вплинути на виборчий процес, та закликали до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також:
СБУ викрила конвертаційний центр із обігом понад ₴15 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна