СБУ викрила конвертаційний центр із обігом понад ₴15 млрд

 

У Києві Служба безпеки України припинила діяльність масштабного конвертаційного центру. За час своєї роботи він організував обіг коштів на більше ніж 15 млрд грн.

Конвертцентр працював впродовж 2019-2020 років, інформує пресслужба СБУ в середу, 7 жовтня.

З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків. Також організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм.

“До організації цієї схеми причетні посадовці комерційних банківських установ і колишнє керівництво Державної податкової служби. Вони, зокрема, давали можливість замовникам оминати систему автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику. Таким чином зловмисники отримали можливість використовувати вразливості інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС і як наслідок – ухилятися від сплати податків”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків спецслужбовці виявили понад 600 печаток фіктивних підприємств, офшорних компаній, нотаріусів, податкових органів, судів та органів місцевого самоврядування.

У пресслужбі офісу генпрокурора зазначили, що попередньо, дії фігурантів кваліфікували за статтями про зловживання владою або службовим становищем; ухилення від сплати податків; легалізації майна, одержаного злочинним шляхом; несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, а також фінансування тероризму.

Читайте також:
На Дніпропетровщині СБУ викрила регіональний осередок проросійських “тролів”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна