У Хмельницькому намагалися створити фейкову “міськраду”

 

Співробітники Служби безпеки України зупинила протиправну діяльність групи, яка намагалася створити фейкову “міськраду” в Хмельницькому.

Про це в п’ятницю, 30 жовтня, повідомляє пресцентр СБУ.

“СБУ задокументувала протиправну діяльність організованої групи, яка намагалася створити фейкову міськраду. Її мета – розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні”, – йдеться у повідомленні.

До складу групи входив понад десяток осіб. Вони провели зібрання, на якому створили так званий “орган місцевого самоврядування Республіки Україна “Хмельницька міська рада”.

Одразу обрали “голову” і “депутатів” псевдоутворення, а також проголосили ліквідацію чинної Хмельницької міської ради. Для імітації легітимності зловмисники також розробили та підписали установчі документи фейкової організації.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, нещодавно на Чернігівщині СБУ затримала злочинну групу, що створила фейкову міськраду в Прилуках.

Читайте також:
Голові фейкової виборчої дільниці на Сумщині повідомили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна