МОЗ найматиме медиків за контрактом для боротьби з COVID-19

 

Міністерство охорони здоров’я буде укладати контракти з медичними працівниками, які виявили бажання долучитися до боротьби з COVID-19.
Таких медпрацівників направлятимуть у заклади охорони здоров’я в райони та області, де спостерігається погіршення ситуації.

Про це в п’ятницю, 30 жовтня, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Такий контракт передбачаме відрядження до закладів охорони здоров’я, зокрема й на території інших адміністративно-територіальних одиниць, де спостерігається погіршення епідемічної ситуації”, – цитує Ляшка “Урядовий портал”.

При цьому за працівником збережеться його основне місце роботи на час відсутності.

“Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто, основний трудовий стаж не переривається”, – додав головний санітарний лікар.

Крім того, після підписання контракту медпрацівник користується правом отримання 300% середньої заробітної плати при роботі з хворими на COVID-19.

В контракті також передбачено забезпечення проживання та перевезення медичного працівника під час виконання обов’язків.

Заповнити анкету можна за посиланням.

Читайте також:
Кабмін підвищив зарплати медикам – з осені, з коронавірусного фонду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.