У зруйнованому аеропорту Донецька ОБСЄ виявила майже 70 протитанкових мін

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі виявила 68 протитанкових мін, установлених збройними формуваннями Російської Федерації на рульовій доріжці зруйнованого міжнародного аеропорту “Донецьк”.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляється у щоденному звіті № 257/2020, опублікованому СММ ОБСЄ в Україні у середу, 28 жовтня.

“24 жовтня БПЛА СММ малого радіусу дії знову зафіксував щонайменше 45 протитанкових мін, установлених у три ряди поперек рульової доріжки на території зруйнованого міжнародного аеропорту “Донецьк” (8 км на північний захід від Донецька)”, – йдеться у документі.

Крім того, приблизно за 160 м на південь від цих мін поперек тієї ж рульової доріжки безпілотний летальний апарат зафіксував щонайменше 23 протитанкові міни.

“За оцінкою, всі ці міни належать збройним формуванням”, – зазначають у Місії ОБСЄ.

У звіті також повідомляють про виявлені протитанкові міни на окупованій Луганщині.

“26 жовтня приблизно за 1,5 км на північний захід від села Весела Гора (непідконтрольний урядові, 16 км на північ від Луганська) та орієнтовно за 30 м на захід від автошляху Н21 БПЛА СММ малого радіусу дії зафіксував 15 протитанкових мін, установлених в один ряд. За оцінкою, міни належать збройним формуванням”, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ звітувала про майже 200 танків та САУ окупантів поза місцями зберігання.

Читайте також:
26 травня як точка відліку: шість років тому стартували бої за Донецький аеропорт

У Києві презентували фотовиставку “Героїчна оборона Донецького аеропорту (2014-2015)”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна