Суд арештував жінку, яку підозрюють в організації підвозу та підкупу виборців у Києві

 

Правоохоронці повідомили про підозру у підкупі виборців 43-річній житомирянці, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Про це у вівторок, 27 жовтня, повідомили в пресслужбі Національної поліції.

“В ході проведення першочергових слідчих дій поліцейські встановили, що затримана з липня місяця підбирала громадян, з числа мешканців Житомирської області для подальшої участі в голосуванні на місцевих виборах 25 жовтня у Києві. У день голосування у так званих “виборців” жінка зібрала копії паспортів та направилася з ними до столиці двома автобусами”, – йдеться в повідомленні.

Після голосування за “потрібного кандидата” та політичну силу, “виборцям” обіцяли виплати по 1000 гривень.

43-річній мешканці Житомира слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України – підкуп виборця, учасника референдуму.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Досудове розслідування триває, в ході якого будуть встановлені усі особи, які причетні до даного злочину.

Наразі слідчі за погодженням прокуратури перекваліфікували кримінальне провадження з частини 2-ї на ч. 4-ту ст. 160 ККУ: підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму.

Читайте також:
У “Голосі” заявляють про фальсифікації на користь Кличка для його перемоги в першому турі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна