У “Голосі” заявляють про фальсифікації на користь Кличка для його перемоги в першому турі

 

Після закінчення голосування на виборах мера Києва відбуваються спроби фальсифікувати результати, щоб у другий тур вийшли чинний міський голова Віталій Кличко із представником “ОПЗЖ” Олександром Поповим або щоб Кличко переміг уже в першому турі.

Про це пишуть у соцмережах активісти штабу партії “Голос”, а також повідомляють у приватних коментарях “Новинарні“.

“Зараз по Києву члени ДВК, ТВК від “УДАРу” та “ЄС” спільними голосуваннями намагаються збивати спостерігачів та незручних голів. Які заважають фальсифікувати вибори.
Так відбувалось на дільниці 800610 на Печерську. Так відбувалось в ТВК Голосіївського району. Наприклад.
Пацани намагаються провернути той же номер, що і на президентських – вивести в другий тур зручного ватного кандидата. Тоді Бойка тягнули. Зараз Попова. Ватну гниду, яка разом з Януковичем боролась із Майданом”, – написав уночі в фейсбуці Антон Ходза.

Інший член команди “Голосу” Роман Балан (Сініцин) писав, звертаючись до представників “УДАРу”: “Не треба в другий тур тягнуть русню, бо вам так вигідно в другому турі. Ми зараз по всьому місту фіксуєм купу порушень.
Київ – проукраїнське місто, не думайте шо всіх зможете на#бать. Ніхто вам цього не дасть зробити”.

Сам кандидат від “Голосу” Сергій Притула перед початком підрахунку голосів на брифінгу заявляв: “Ми маємо хороші показники. Я можу уже констатувати, що “Голос” стає фракцією у Київраді. Щодо тих результатів, які показують екзит-поли (щодо результатів виборів мера – “Н”), то ми розуміємо, що у нас буде дуже неспокійна ніч. Адже за такої низької явки кожна сотня-друга голосів може мати значення”.

Надалі Роман Сініцин поширив відео, стверджуючи, що у Святошинському районі член однієї з ДВК від “Європейської солідарності” на ім’я Барановський Ігор Олександрович грубо атакував та нецензурно вилаяв спостерігачку від “Голосу”, яка вела відеозйомку. Його затримала поліція.

 

“Так проходить ніч на виборах, які хочуть закінчить чи то в перший тур, чи то з проросійським кандидатом в другому турі”, – написав активіст.

Представники “Голосу” вранці 26 жовтня розповіли “Новинарні“, що Кличкові “хочуть докинути” голосів, щоб він переміг уже в першому турі: “Двіжі по ДВК-ТВК всюди, протоколи по два-три рази уточнюють”.

Представники “УДАРу” і “ЄС” спростовують закиди в спробах фальсифікувати результати виборів у Києві.

Напередодні ввечері “УДАР Кличка” заявив про наявність екзит-полу, проведеного “Інститутом розвитку міста”, за яким Віталій Кличко нібито набирає 50,2% і перемагає вже в першому турі.

Читайте також:
На виборах у Києві лідирують Кличко й “УДАР”, – екзит-поли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна