Окупанти в Криму відпрацювали захист кораблів від ракетного авіаудару “умовного ворога”

 

Сили протиповітряної оборони флоту Російської Федерації провели в окупованому українському Криму навчання з прикриття пункту базування кораблів від масованого ракетного авіаудару умовного ворога.

Про це в понеділок, 26 жовтня, повідомили в пресслужбі Південного військового округу міноборони РФ.

“За задумом навчання, центр управління Чорноморського флоту отримав розвіддані щодо зльоту групи літаків умовного ворога в напрямку Кримського півострова. Засоби ППО на чергових кораблях ЧФ були приведені в бойову готовність, на корабельні сили флоту був переданий сигнал про наближення авіагрупи умовного противника”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час цих навчань розрахунки ППО кораблів у пунктах базування “взяли на супровід і знищили повітряні цілі умовного ворога зенітною ракетною зброєю, призначеною для протиповітряної оборони кораблів від всіх засобів повітряного нападу”.

Цілі були імітовані електронним способом системами управління озброєння кораблів і “умовно знищені до здійснення заходу літаків на бойовий курс”.

Читайте також:
Російські військові на навчаннях в анексованому Криму відпрацьовували знищення повітряних цілей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна