Голова ВР Разумков не знайшов волонтерів “опитування Зеленського”, щоб відповісти на “5 питань”

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не взяв участі в ініційованому президентом “загальнонародному опитуванні” через відсутність “волонтерів” цього опитування на виборчій дільниці.

Як передає “Укрінформ“, про це спікер ВР сказав журналістам 25 жовтня під час брифінгу на виборчій дільниці № 800982, що по вулиці Тургенєвській 71 у Києві.

“Ні, не відповідав на п’ять питань. Як би я відповів? Думаю, це ж теоретично закрите опитування, але буде практика – будемо про це розмовляти”, – сказав Разумков.

На запитання, чи планує він шукати волонтерів для того, щоб таки взяти участь в “опитуванні президента”, голова парламенту відповів: “На жаль, ні. Мені є чим зайнятись. Я ще попрацюю сьогодні”.

Читайте також:
У день виборів РОК проведе акцію #БойкотЗе, щоб скаржитись на опитування Зеленського

Як інформувала “Новинарня“, за ініціативою президента України Володимира Зеленського 25 жовтня відбувається так зване “опитування громадян” щодо їхнього ставлення до деяких проблем розвитку суспільства.

13 жовтня президент Зеленський у відеозверненні анонсував “всенародне опитування“, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань. Він їх озвучував у різні дні почергово.

Перелік запитань виглядає так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Проєкт курирує офіс президента. Біля виборчих дільниць перебувають “волонтери” в білих манішках із картонними урнами з анкетами, схожими на бюлетені. Вони не мають партійної символіки. На запитання журналістів ці “волонтери” розповідають, що діють на підставі договорів, але не кажуть, яку соціологічну компанію представляють.

За висновком експертів, цей проєкт має на меті підвищити явку прибічників Зеленського на вибори та поліпшити рейтинг його партії “Слуга народу”.
Президент Зеленський пояснив, що всенародне опитування в день виборів потрібне йому для того, щоб “почути думку народу”, а потім виносити певні пропозиції на розгляд депутатів Верховної Ради.

Як стало відомо, “опитування Зеленського” фінансує партія “Слуга народу”, але проводитимь його нібито якась соціологічна фірма. За підрахунками ГМ “Опора”, в масштабах країни воно має обійтися в більш як 100 млн грн.

Надходила інформація про використання адмінресурсу для проведення “опитування Зеленського”.

Його офіційним представником став один із редакторів “Кварталу 95” Артем Гагарін.

Читайте також:
В’ятрович заявив у поліцію на опитування Зеленського

“Адмінресурс у чистому вигляді”: в Запоріжжі на “опитування Зеленського” працює обласний центр молоді. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна