Археологи розробили пам’ятку для українських військових

 

Спілка археологів України представила рекомендації дій у разі виявлення археологічних пам’яток у зоні проведення військових спецоперацій.

Про це в п’ятницю, 23 жовтня, повідомила “Історична правда”.

“Методичні матеріали для військових в зоні ООС створені не для того, щоб ускладнити їх роботу, адже немає нічого ціннішого за людське життя. Але археологічні реалії нерідко втручаються у життя на лінії фронту. Ця брошура допоможе краще зрозуміти, як діяти задля збереження пам’яток в умовах збройної агресії. Ми роз’яснюємо, що таке спадщина, що найчастіше пошкоджується, як діяти в разі виявлення археологічних артефактів під час розмінувань. Все описано у доступній формі питань-відповідей”, – розповів голова Правління ВГО “Спілка археологів України” Яків Гершкович.

Окрім пам’ятки для військових, розробили й популярний контент для соцмереж.

Серія промо-відео від Спілки надає відповіді на поширені питання, наприклад: для чого потрібна археологія, чому скарбошукацтво – це погана розвага, як створювати атрактивні туристичні об’єкти на базі археологічних пам’яток тощо.

Читайте також:
У Вінниці виявили найбільше поховання вояків УГА. ФОТО

Росія вивезла з окупованого Криму понад мільйон археологічних артефактів, – МінТОТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна