До “червоної зони” карантину потрапили 11 обласних центрів, Київ – “помаранчевий”

 

За новим розподілом епідемічного зонування до червоного рівня потрапило одинадцять обласних центрів, Київ залишається “помаранчевим”.

Про це в п’ятницю, 23 жовтня, заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов за результатами засідання Державної комісії ТЕБ і НС, повідомляє “Укрінформ”.

“Загалом до червоного рівня епідемічної небезпеки потрапляють одинадцять обласних центрів – місто Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Миколаїв, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль”, – сказав урядовець.

Він зазначив, що до червоного рівня віднесено сто адміністративних одиниць.

“До помаранчевого рівня епідемічної небезпеки всього відносяться 437 адміністративних одиниць, що на 37 більше, ніж минулого тижня. Зокрема до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки потрапляє 12 обласних центрів. Це Вінниця, Луцьк, Житомир, Львів, Дніпро, Краматорськ, Ужгород Запоріжжя, Одеса, Херсон, Черкаси та Київ”, – сказав Степанов.

Водночас він звернув увагу на те, що рівень захворюваності на коронавірус в Ужгороді наближається до межі червоної зони.

До жовтого рівня епідемічної небезпеки відносяться 53 адміністративні одиниці, а також один обласний центр – місто Кропивницький.

Так, до цієї зони нині входять міста Болехів, Бурштин, Коломия та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони Івано-Франківської області; міста Бровари та Буча, Баришівський, Білоцерківський, Богуславський, Броварський, Вишгородський, Володарський, Згурівський, Кагарлицький та Макарівський, Поліський, Рокитнянський, Сквирський, Таращанський та Тетіївський райони Київської області; міста Кропивницький та Олександрія, Добровеличківський, Долинський, Компаніївський, Кропивницький, Новоархангельський, Новоукраїнський, Олександрійський та Світловодський райони Кіровоградської області; міста Гола Пристань та Нова Каховка, Бериславський, Білозерський, Великолепетиський, Великоолександрівський, Верхньорогачицький, Каланчацький, Нижньосірогозький, Новотроїцький, Олешківський та Чаплинський райони Херсонської області.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Нагадаємо основні відмінності між карантинними зонами:

  • У “червоній” зоні забороняється робота громадського транспорту. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту (додатково до обмежень “помаранчевої” зони).
  • У “помаранчевій” зоні заборонена діяльність об’єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участі не більше 100 осіб (додатково до обмежень “жовтої” зони).
  • У “жовтій” зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання (додатково до обмежень “зеленої” зони).
  • У “зеленій” зоні діють такі обмеження: перебування в громадських будівлях дозволено тільки в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше однієї людини на п’ять квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Читайте також:
COVID-19: Україна оновила антирекорд захворілих за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна