Жодна виборча дільниця ще не забезпечена засобами захисту, – Денісова

 

Сьогодні жодна виборча дільниця ще не забезпечена засобами для температурного скринінгу та дезінфекційними розчинами перед днем виборів 25 жовтня.

Про це в п’ятницю, 23 жовтня, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає “Укрінформ”.

“Нині ще жодна дільниця ще не забезпечена таким скринінгом і такими дезінфекційними розчинами, щоби людина могла скористатися і обробити собі руки. Нам усі говорять про те, що на дільницях нібито вони всім будуть забезпечені. Сьогодні п’ятниця. Ми дуже хочемо, щоб усі дільниці були забезпечені, щоб цими засобами вони скористалися, щоб дійсно потім не відбулося таке, що буде в рази збільшуватися кількість хворих на коронавірус після цих виборів”, – зазначила омбудсман.

Денісова поінформувала, що представники уповноваженого ВР із прав людини перевірятимуть під час виборів 25 жовтня, як реалізовуються всі карантинні заходи.

Крім того, за її словами, Офіс омбудсмена звертатиме увагу під час моніторингу 25 жовтня на проведення опитування громадян, ініційованого президентом Володимиром Зеленським.

“Це питання в чек-листі вже є, і наші монітори разом з громадськістю, разом з особами з інвалідністю, з тими, хто хоче і буде задіяними, такі доручення мною підписані та надані, будуть перевіряти і обставини, в яких будуть відбуватися ці опитування”, – розповіла Денісова.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів.

Читайте також:
У кандидата в мери Києва Пальчевського виявили російський паспорт. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна